Diplomatiska förbindelser med Furstendömet Hélianthis

Vi är mycket glada över att ha etablerat diplomatiska förbindelser mellan Furstendömet Lorenzburg och den franska mikronationen Furstendömet Hélianthis.

Furstendömet Hélianthis mission är att stärka och utveckla en lokal kultur och ökad turism i regionen Blayais. Mikronationen grundades den 1 juni 2013 på initiativ av en en mikronations-entusiast och furstendömet är en av de mer uppseendeväckande mikronationerna i sydvästra Frankrike. Hélianthis är också en av initiativtagarna till Organisation de Micro-Francophonie – en sammanslutning av fransktalande mikronationer över hela världen.

Nationen leds för närvarande av Hans Serena Höghet Furste Vincent, en framstående förespråkare för fred, hbtq-rättigheter och övriga mänskliga rättigheter. Furste Vincent är ordförande för Micro-Francophonins utskott för mänskliga rättigheter.

H.S.H. Furste Vincent av Hélianthis

Läs mer på mikronationens hemsida (franska)

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.