Vi har äran att presentera Lingonskogen och Trollskogen!

Vi är mycket glada över att kunna presentera resultatet av omröstningen gällande namnen på de två skogarna i Lorenzburg. Sammanlagt fyrtio namnförslag har inkommit och de har en stor spännvid från vardagligt och pragmatiskt, via komiskt till poetiskt eller fantasi-klingande. Här är några exempel för att visa bredden av förslagen: Spenaten, Hundskvätten, Éloivanten, Lingonskogen, Lorenzlórien, Vildsprånget, Trollskogen, Dagisskogen, Smaragdhavet och IP-skogen. Totalt 461 personer har deltagit i röstningen.

De förslag som fick flest röster var Lingonskogen och Trollskogen. Dessa skogar är, tillsammans med Dårbacken, Lorenzburgs första namngivna geografiska fenomen. Vi hoppas kunna utöka med fler namn på kartan så småningom. Detta som ett sätt att öka säkerheten i området, då det underlättar för både barn och vuxna att berätta var någonstans de befinner sig. Ifall olyckan inträffar eller om man misstänker brott så kan namngivna platser bidra att lösa situationen.

Vi gratulerar Lorenzburg och tackar alla som röstat på existerande bidrag eller kommit med egna förslag. Vi hoppas kunna arrangera en invigning av skogarna längre fram i vår så håll ögonen öppna!

 

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.