Lorenzburg står upp för Ukraina!

Efter sammanträde med det furstliga kabinettet vill vi i Storfurstendömet Lorenzburg uttrycka vårt deltagande med det ukrainska folket samt stöd för det folkvalda styret i den suveräna staten Ukraina. Samtidigt fördömer vi å det starkaste Rysslands pågående oprovocerade invasion av grannlandet Ukraina som förkastligt, fegt och kriminellt.

I dessa dagar, då de stora skeendena i världen pekar på en mörk och svår nära framtid, är det särskilt viktigt att påminna sig om att små goda handlingar kan ha stor makt ifall bara ett tillräckligt stort antal människor tror på det. Lorenzburg är en mycket liten nation gömd bland radhus, villor och tallar. Men man ska inte förakta det som är litet! I sagan om Prinsessan på Ärten är det inte prinsar och prinsessor som har de viktigaste funktionerna, nej, det är den oansenliga ärtan som driver sagans kugghjul till dess alla kommer i mål och lever lyckligt under resten av sina dagar.
Ärtan är Lorenzburgs förnämsta symbol. Kronan och ärtan på vår flagga påminner oss om det godas kraft. Det lilla kan besegra det stora och det snälla kan övervinna det dumma…

Med ovanstående lovar vi att Lorenzburg ska fortsätta att verka för frihet, hopp och trygghet i världen. Därmed uttrycker vi vårt odelade stöd för folket i Ukraina och påminner om de gamla sagornas sanning – nämligen den att monstret aldrig kan vinna. Det må se mörkt ut på horisonten just nu, det kan ta tid att övervinna ondskan, men de goda krafterna vinner alltid. Det är bara en tidsfråga innan de som är ansvariga för detta kriminella krig får ta sitt straff.

H.F.H Furst Frei av Lorenzburg

 

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.