Våren återvänder! 2021 års noveller

Våren kommer alltid åter!

Förra årets novellsamling, Lorenzburgs Octamerone (gå till länken för att läsa mer om förra årets projekt), efterlyste berättelser där situationen med Covid-19 utgjorde fonden. Hela samlingen var en homage till Giovanni Boccaccios berättelsecykel Dekamerone som antagligen skrevs runt 1353, alltså precis efter att pesten härjat som värst i Europa.

I år efterlyste vi noveller på temat “Våren återvänder”. Det är med stor glädje och stolthet vi kan presentera två väldigt olika noveller – ett fint exempel på hur människans kreativitet och förmåga att tolka instruktioner alltid kan generera skilda och oväntade resultat. Den ena av de två novellerna är författad av en Mor-Son duo från Österlen och den andra är skriven av mång-skribenten Arvid Svenske.

Nästa vår bjuder vi in till ett skrivprojekt där vi efterlyser nyskrivna dikter som också är trollformler! Håll ögonen öppna då.

Klicka på bilderna nedan för att läsa respektive berättelser. Mycket nöje!

Chanette Andersson & Kewin Wojtuch

Foto: Chanette Andersson

Arvid Svenske

Arvid Svenske är poet, författare, journalist, 28-åring, Malmöbo, och människa (men inte nödvändigtvis i den ordningen). Han föddes i Stockholm- det rår han inte för- men har värmländskt ursprung på fädernet och mödernet (och rår strängt taget inte för det heller), så han känner åtminstone Karlstad-, Säffle- och Gillbergatrakterna som baksidan på ett bleknat fotoalbum. Men han rår i högsta grad för sina ungdomssynder i form av reportageböckerna Festivalminnen 09′ (och uppföljaren Festivalminnen ’10), diktsamlingarna Söndagssecondhand, Signalfel, Endast för medlemmar av bostadsrättsföreningen, Bländad av livet samt faktiskt också Kungsörnen ryttlar. Numera är han inte (bara!) en föredetting som drömmer sig tillbaka till fornstora dagar, utan en frilansande journalist som skriver om rättvisefrågor, miljöfrågor, antirasism och feminism och är lite inne på det här med Balkan, Centralasien, Sydasien och Afrikas horn, litteratur, språk, politik, matlagning, aktivism och växter. När han inte läser, skriver, fikar, ser på TV-serier och film, hör på musik, umgås med vänner, flickvän och familj, picknickar, badar eller vandrar i naturen vet han inte vad han gör.

Le Printemps Retournera – Våren kommer tillbaka

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.