Sankt Göransdagen och interaktiva sagor!

Sankt Göransdagen, eller Sankt Georgsdagen, är en högtid som firas till helgonets åminnelse den 23 april varje år. Helgonlegendens Sankt Göran är hjälten som dräper en drake för att rädda både prinsessan och kungariket från bestens girighet och  mordiska hunger. I dessa moderna dagar har vi djurrättslagar och kanske en mer upplyst inställning till det som verkar främmande och skrämmande. Kanske skulle en Sankt Göran i nutiden hellre tämja draken och därmed få en trogen vän i alla sina dagar?

Den som är nyfiken på drakar och äventyr kan prova interaktiva sagor – det som kallas rollspel i dagligt tal. Du kan ladda ner svenska regler gratis från rollspelskollektivet.se. Det är kanske bäst att börja med nybörjarregler som är specialanpassade för barn 4 år och uppåt – reglerna är enkla och bygger på berättarglädje och barnets egna initiativ. Spelet Jordborg är utvecklat av Max Wallinder och kan laddas ner från hemsidan. Mycket nöje till alla stora och små barn!

I Lorenzburg firas dagen traditionellt genom att dricka “Drakdricka” en sorts mjöd som är tillredd av björksav. Den som gillar fantasi och äventyr kan fira dagen ytterligare genom att spela rollspel eller läsa sagor. Det sistnämnda passar särskilt bra eftersom Världsbokdagen firas på samma datum.

Sankt Göran är också scouternas skyddshelgon och dagen firas särskilt av scoutkårer runt om i världen.

Your thoughts are welcome:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.