Lorenzburg blir Storfurstendömet Lorenzburg

Genom seklerna har den urgamla sagonationen Lorenzburg verkat i det dolda för lekfullhet och grannsämja mellan människor och andra väsen. Geografiskt har nationen oftast varit lokaliserad till det som idag kallas stadsdelen Lorensberg i Karlstad. På senare tid har somliga medborgare utvandrat till det närliggande Kroppkärr, samtidigt som personer bosatta i samma stadsdel i allt högre grad har ansökt om medborgarskap i vår nation.

Det eviga Lorenzburgs gränser är tänjbara. I tider av ofärd kan nationen krympa till en ärtas storlek och bäras i fickan till dess vi når tryggare tider eller platser. När fred och välstånd råder kan gränserna utvidgas, aldrig genom aggressiv krigsföring men alltid i vänskap, och inkludera andra i den förtrollade gemenskap som Lorenzburg utgör.

Sedan en tid tillbaka har röster i Kroppkärr höjts för att få tillhöra, och bidra till, sagonationen Lorenzburgs stolta historia. Vår nation har livskraftiga rötter och en stark stam, därför är det naturligt att breda ut grenverket så att även de som befinner sig en bit bort kan njuta av frukterna. Det är alltså med stor glädje och värme som jag själv, och hela mitt folk, välkomnar våra grannar i Kroppkärr till det nya Storfurstendömet Lorenzburg.

Hjärtinnerligen välkomna,

Frei P. 

 

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.