Herr Rune Bodin upphöjs till Friherre von Bartenberg i Lorenzburg

Hans Serena Höghet och Milda Härlighet, Furst Frei av Lorenzburg, Beskyddare av de Förtryckta och Försvarare av Frihet, Den Dundrande Tronen, Lorenzburgs Hemliga Källa och Orubbliga Grundval; Till alla Våra älskade undersåtar, till Våra allierade och mest omhuldade vänner, Till alla de Jordiska Rikens Furstear, och till alla de som dessa handlingar må komma till del: Hälsningar!

Låt det vara känt att det är vår vilja och befallning att Vår högt älskade, lojala och trofasta kusin Rune Bodin nu må upphöjas till Friherres värdighet och namn. Den nyutnämnda Friherren skall vara känd i Lorenzburg under namnet:

Rune von Bartenberg

Vivat, Prosit Tibi!

Blasonering: I guld tre uppåtvända blå eldstål ur vilka springer fram varsin stående röd gnista. Därunder en av blått skägg med tillhörande blå mustasch bildad stam.

Friherre von Bartenberg upphöjes som erkännande av släktskap med Lorenzburgs furstehus. Namn och titel ärvs, enligt Lorenzburgs kognatiska traditioner, på både svärdsidan och spinnsidan.

VI STADFÄSTER ALLA DESSA BESTÄMMELSER under vårt sigill på denna 6:e dag i november i det lyckosamma året Tvåtusen och Sexton. Om vad sålunda förekommit länder detta till bevis, må det vara allom till glädje!

litet Furstesigill

runeram
Högvälborne Friherre Rune von Bartenberg

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.