Lorenzburgs Universitet efterlyser din kunskap!

Lorenzburg vill främja bildning, konst, kultur och forskning inom alla discipliner. Lorenzburgs universitet efterlyser nu, i folkbildningens namn, akademiska uppsatser, videoföreläsninger etc (mastersnivå eller högre) inom ett brett spektrum av ämnen. Tanken är att enskilda akademiker ska få möjligheten att nå flera med de bärande idéerna i deras kunskapsbildning. Samtidigt erbjuds människor tillgång till intressant och bildande läsning.

Lorenzburgs universitet består av sex institutioner. Om du vill bidra med en uppsats eller videoföreläsning, uppge gärna inom vilken institution ditt material passar bäst. Skicka materialet + information om dig själv till riksmarskalk@lorenzburg.org.

Lorenzburg Naturvetenskap liten

Universitetet för naturvetenskap, medicin, ingenjörskonst och innovation 

Lorenzburg ska vara en fristad för visionärer, genier, innovatörer och andra människor som tänker utanför ramarna. Universitetet för naturvetenskap, medicin, ingenjörskonst och innovation borrar djupare i tillvarons materiella hemligheter.

humaniora-prins

Institutionen för Humaniora och mänskliga vetenskaper

De kunskaps-discipliner som kallas Humaniora är viktiga för Lorenzburg. Hit räknas etnologi, filosofi, historia, idéhistoria, estetik, konstvetenskap, retorik, språk, litteraturvetenskap, sociologi, pedagogik, kulturantropologi, psykologi och religionsvetenskap. Individens positiva förståelse för sig själv och sitt sammanhang är själva fundamentet för ett hälsosamt och innovativt samhälle. Därför är Lorenzburg en passionerad förespråkare för den kunskapsform som klassiskt kallats “bildning”. Där naturvetenskaperna inbjuder till en djupare förståelse av naturen och kosmos så bjuder humanioran oss att reflektera över oss själva, vår historia, samtid och framtid.

Fantastiskt liten

Akademien för Dröm, Vision, Magi och Fantasi

Människor som hör talas om Akademien för Dröm, Vision, Magi och Fantasi för första gången tror kanske att det är ett skämt. I Lorenzburg tar vi dock inte lätt på så viktiga saker som visionskraft och kreativitet utan vi menar att dessa egenskaper kan övas upp och finslipas till diamant-skarpa instrument. Många nationer och samhällen förlitar sig på att kreativa människor ska ge sig tillkänna och självmant börja bidra med alla sina bästa idéer. Kreativitet och vision verkar uppfattas som en lycklig slump som, när den uppstår spontant i en människa, kan utnyttjas till glädje för hela samhället. Eftersom vi i Lorenzburg tror att alla människor har potential att vara verkligt innovativa så har vi inrättat en akademi för att identifiera, och förstärka, de faktorer som bidrar till att skapa fantasifulla och kreativa människor. Akademin är öppen för den som vill satsa på en karriär inom vision och kreativitet.

konstakademi

Lorenzburgs akademi för Konsterna, Arkitektur och Estetiska Vetenskaper

Akademin har till uppgift att tillvarata och utveckla de estetiska vetenskaperna, de konstnärliga uttrycken och både nya och gamla strömningar inom arkitekturen.

musikinnovatorium

Lorenzburgs Musikinnovatorium 

Kulturen, både den kollektiva och det privata utövandet, är viktig för Lorenzburg. Innovatoriet är Lorenzburgs svar på andra nationers musikkonservatorium, akademier och universitet. Vi tror på att konst och kultur har en viktig roll att spela i ett modernt och innovativt samhälle. Vision och dådkraft stagnerar utan en bred och djup grogrund där idéer kan få fäste och blomstra. Innovatoriet är en plats där traditioner levandegörs och bevaras men, framförallt, även en plats för experiment och utvecklandet av ny ton och musik. Kontakta oss om du vill delta i arbetet med Musik-innovatoriet.

Emblemet för innovatoriet är Furste Freïs initial tolkad som en F-klav krönt med furstlig krona.

shamanistisk-arkeologi-ny-copy

Lorenzburgs institut för shamanistisk arkeologi

Institutet utforskar utomsinnliga tekniker för att  blottlägga Lorenzburgs historia. Detta genomförs genom att gräva djupare i myt, saga och berättande genom shamanistiska tekniker.

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.