Ordenstecken för Lorenzburgs Flammande Orden

Vi är mycket glada över att kunna meddela att Ordenstecknen för Lorenzburgs Flammande Orden har färdigställts och anlänt idag. 50 tecken väntar på att utdelas till framstående medborgare, utländska stadsöverhuvuden och andra som stödjer eller utför särskilt stora gärningar för nationens skull.

Lorenzburgs Flammande Orden är nationens högsta utmärkelse, en direkt referens till Lorenzburgs urgamla flagga – Oriflamme (Gyllene Flamman):

oriflamme justerad1

Ordenstecknets framsida avbildar en fyrarmad röd kompassros med gyllene kronor på armarna och röda flammor som springer fram ur korsvinklarna. Ordenstecknets centrum avbildar den krönta ärtan, en referens till sagan om Prinsessan på Ärten, en påminnelse om att även små saker kan uträtta stora ting. Reversen (baksidan) är en fyrarmad kompassros i guld med flammor. Reversens centrum avbildar Furste Freïs furstliga monogram under en furstlig krona. Ordenstecknet bärs i djuprosa sidenband över högra axeln och ska hänga på vänster höft.

F rosa

One thought on “Ordenstecken för Lorenzburgs Flammande Orden

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.