Anmälan till föreläsning och workshop: 17 september  “Rövarhistoria – lajv, lek och berättande”

Nu går det bra att anmäla sig i formuläret nedan.

(I samarbete med Studiefrämjandet.)
Tid: 12:30 – 15:00, inklusive rast
Plats: Studiefrämjandet (Gjuteriet)
Antal: 50

Introduktion till kollektivt berättande, levande rollspel och att skapa den goda och trygga leken som Lorenzburg strävar efter att vara. Kenny Lee Iker, erfaren arrangör av levande rollspel (lajv) och lajvare sedan många år föreläser om lajv och att gestalta det fantastiska. Föreläsningen har en workshop-del där deltagarna kan få prova enklare saker själva.

Kenny Lee Iker

Innan jag visste att det fanns något som hette rollspel så “uppfann” jag det själv som barn och kallade det för “berättelser”. Min lillebror deltog i häftiga äventyr i form av sagor där han fick agera huvudpersonen. Han berättade vad huvudpersonen skulle göra och jag, som berättare, formade historien genom att styra resten av världen. När jag sen fick det numera klassiska svenska rollspelet Drakar och Demoner i present, jag tror det var 1987, så var mitt öde som framtida rollspelsnörd beseglat!

Lajv, eller Levande rollspel, är något jag sysslat med sedan början av 90-talet. Jag har nog mest uppskattat lajv med en karaktär av medeltida fantasy genom åren men jag har också deltagit i Levande Rollspel med andra inriktningar . För tillfället är jag mest aktiv i en delvis historisk senvikingatida lajvkampanj, Kampen i Ringen (KiR), och en Harry Potter-kampanj.

Projektledaren H.S.H. Furste Freï, koreograf och performancekonstnär, inleder med en kortare presentation av bakgrunden till Furstendömet Lorenzburg.

Se hela höstprogrammet

Endast Enhörning

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.