TRONTALET på Götaplatsen i Göteborg

H.F.H. Furst Freis TRONTAL på Götaplatsen på femtioårsdagen av H.M. Kung Carl XVI Gustafs trontal i Rikssalen i Stockholm.

På exakta femtioårsdagen av svenske kungens trontal, levererade Hans Furstliga Höghet Furst Frei av Lorenzburg tillsammans med funktionärer från furstehovet, ett nytt trontal – den här gången på Götaplatsen. De utropade en självständig pytte-monarki för alla människors rätt till konst, kulltur, drömmar, lek och fantasi.

LORENZBURG – PÄRLAN VID HAVET

Stadsdelen som tidigare var känd som Lorensberg, är ett kulturellt centrum i Göteborg och Skandinavien och dessutom säte för flera viktiga institutioner för konst, kultur och utbildning. Men i varje upprättande av ett centrum skapas dock också en periferi och samtidigt en ordning som reglerar vilka kroppar, bilder och ord som får existera på platsen.

Låt oss leka med tanken att en hel stadsdel plötsligt kastar loss från sin plats i den etablerade sociala geografin och sätter av i en ny riktning… Vad händer med ett område när lekens, fantasins, konstens, kulturens och framtidstrons vindar får fylla seglen och driva skutan framåt mot nya och oväntade äventyr? Genom performancet TRONTALET utövar vi urgammal magi! Vi åkallar fantasins kraft för att döpa om, och stöpa om, den centralt belägna stadsdelen Lorensberg till den självständiga mikronationen Lorenzburg – Pärlan vid Havet.

Hovfunktionärer: Adjutant Amiral Friherrinnan Katarina A. Rosensporre, Anita van Doorn, Friherrinnan Anki af Nothörning, Friherrinnan Anna af Liljekrage, Friherrinnan Magdalena von Takomstierner 

 

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.