Lorenzburg gratulerar Sverige på nationaldagen!

Det är den 6:e juni och då firar vårt kära grannland Sverige nationaldagen med flaggning och offentliga program. Från början kallades dagen Svenska Flaggans Dag – en dag till åminnelse dels av valet till av Gustav Vasa till Sveriges kung den 6 juni 1532, dels till minnet av 1809 års regeringsform. Sedan 2005 är dagen en av årets helgdagar.

Idag gratulerar vi Sverige till 200 år av fred och 100 år av kvinnlig rösträtt! Vi som bor i Lorenzburg känner naturligt nog en stark samhörighet med vår grannation och vi är stolta över att ha ett av världens öppnaste och friaste länder så nära inpå. Idag gläds vi med Syster Svea och flaggar för hennes välgång, för vi vet att Svenskarna har ärtan på rätta stället!

 

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.