13 oktober 2018, JA TILL KLIVET: En pilgrimsvandring i Lorenzburg!

13 oktober 2018, JA TILL KLIVET: En pilgrimsvandring i Lorenzburg!

datum: 13 oktober 2018
plats: start i Lorensbergsparken
kl: 14:00
frågor: frej.von.fraahsen@gmail.com

“Med våra egna färger och nyanser och en glädjefylld och stilla vandring visar vi nyansrikedomens styrka och svartvithetens bräcklighet. Hellre Nyansrik, än Nyansfattig!” – Hans Kvarnström, präst och performancekonstnär, inför en tidigare vandring.

Välkommen att delta i Lorenzburgs traditionella höst-pilgrimsvandring! I tider av stress och högt tempo behövs stunder av stillhet och reflektion: vi kallar det “pilgrimsvandring” men det är inte konstigare än att vi går tillsammans mycket långsamt i tystnad. I pilgrimsvandringen stoppar vi undan skärmar, arbete, vardagsprat och andra plikter som kan stressa och få oss ur fattningen. Den lite skämtsamma rubriken “Ja till klivet” innebär en stund av fördjupad närvaro i livet. Efter vandringen samlas vi för en stunds samtal och reflektion for den som vill. Kom och delta i pilgrimsvandringen och upplev magin i den enda svenska stadsdel som också är en magisk sagonation!

Furstendömet Lorenzburg står för lek, fantasi, generositet och gemenskap!  Den som vill kan pyssla ihop en Lorenzburgflagga att flagga med under vandringen, eller göra en egen. Barn och husdjur är extra välkomna.

Från Pilgrimsvandring i Lorenzburg oktober 2016

Promenaden sker under ledning av koreografen och Pilgrimsfriherrinnan Ami Skånberg Dahlstedt som är utbildad i klassisk japansk dans. Här är ett kort filmklipp från en av Amis workshops som handlar om “Suriashi” den långsamma gångstil som är grunden till japansk dans och teater:

Från Pilgrimsvandring i Lorenzburg oktober 2016

För Barnen:

De barn som vill  kan dubbas till Riddare av den Gyllene Ärtan! I sagan om Prinsessan på Ärten är det ju ärtan som visar sig vara den viktigaste och mäktigaste ingrediensen i berättelsen, trots att den är så liten. På samma sätt är barnen både viktigare och mäktigare än många kanske tror. Furst Frei tar med sig guldärtor och riddarsvärdet för att dubba de små riddare som vill vara med och förändra världen till en bättre plats! Vem vet vad som kan börja gro när Lorenzburgs magiska ärtor planteras?

För vandrarna:

Den som vill kan testa att tillägna sin pilgrimsvandring till någonting särskilt. Ett förslag är att man kan måla en symbol på en sten och hålla den i handen under vandringen. Välj en symbol nedan eller hitta på en egen. Sedan kan stenen lämnas vid “Jättens Insegel”.

Älvornas Karta, för att hitta rätt väg i svåra tider
Uthållighet och tålamodet att växa i sin egen takt
Snabbhet och kraft att genomföra sina idéer
Pyramid, att organisera sig och få ordning i kaoset
Omtanke och tålamod med sig själv och andra
Ledarskap
Kreativitet
Omsorg om Moder Jord och naturen
Floden! Allting övergår i någonting annat, modet att acceptera förändring
Berget, styrka och stabilitet
Bergakungens ögonbryn, att se klart rakt till pudelns kärna!
Helande
Drömmarnas pilbåge, färdas till målet eller njut bara av färden!
Symbol-Stenar lämnade vid en tidigare pilgrimsvandring.

Hjärtinnerligen Välkommen!

Projektet uppbär stöd från Karlstads Kommun och Region Värmland.

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.