till 23/6 – 2018 Är du en av sagonationen Lorenzburgs upptäcktsresande?


Nu kommer våren med full kraft och vädret tillåter tappra äventyrare att bege sig ut i vildmarkerna i det trolska Lorenzburg! Varför inte ta med dig familjen ut på upptäcktsfärd för att sätta landmärken, sevärdheter eller geografiska kuriositeter på kartan? På med kevlar-galoscherna, packa matsäcken med proteinstänger och kolsyrad björksav och delta i utforskandet av det oupptäckta Lorenzburg!
Den första kartläggningen pågår till 23 juni 2018.

Vi har tidigare utlyst en folkomröstning för att namnge nationens två större skogspartier. Detta för att skapa gemensamma landmärken som hjälper både barn och vuxna att meddela med större exakthet var de befinner sig. Nu efterfrågar Lorenzburgs Geografiska sällskap era käraste landmärken och spännande ställen så att vi kan placera dem på kartan. Det kan vara en särskilt intressant stor sten, eller en bäck, en grotta eller ett urgammalt förvridet träd. Alla geologiska formationer eller andra platser som kan vara särskilt spännande som landmärken eller sevärdheter kan komma ifråga.

Om du vill delta:

  1. Se till att du har satt på GPS funktionen (iphone – “platsinställningar” och i android – klicka i “platstagg” i din kamera-app). Då kan vi använda bildens information för att bestämma positionen där bilden togs.
  2. Gå på upptäcktsfärd ensam eller med någon annan äventyrare!
  3. När du hittat den där spännande platsen som du vill uppmärksamma kan du ta en bild av platsen eller objektet som ska förevigas till Lorenzburgs karta över märkligheter. Om du gillar pyssel kan du göra en Lorenzburgsk flagga och sätta ner på platsen innan du tar bilden. Du kan välja att namnge platsen med något roligt eller fantasiklingande, tex Jättens Bouleklot, eller Maskgrottan eller Älvprinsessans lekhage. Det är bara fantasin som sätter gränser! om det är platser som får många olika förslag så ordnar vi en omröstning.
  4. Har du möjlighet att ange koordinaterna genom att ta en skärmdump av en app som visar GPS koordinater så kan det underlätta.
  5. Mejla alla bilder (I högsta kvalitet, annars kan viss information försvinna från filen) till frej.von.fraahsen@gmail.com så ordnar vi att just din plats och din bild hamnar på kartan. Prova gärna att spara epostadressen som kontakt innan ni beger er ut på äventyr, det kan vara svårt att knappa in rätt när fingrarna darrar av spänning!
  6. Ange om du vill vara anonym eller ha med ditt namn (det världsliga eller ett påhittat sagonamn) som platsens upptäckare.

Trevlig upptäcktsfärd!

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.