En Stilla Karneval För Alla Färger!

datum: 10 september 2017
plats: start i Lorensbergsparken
kl: 14:00

“Med våra egna färger och nyanser och en glädjefylld och stilla vandring visar vi nyansrikedomens styrka och svartvithetens bräcklighet.

Efter vandringen dansar vi tillsammans i fröjdefulla långdanser och cirkeldanser där vi sätter den ena foten framför den andra.
Sedan blir det andra bullar och kaffe och te och sånt.
Hellre Nyansrik
Än Nyansfattig!” – Hans Kvarnström, präst och performancekonstnär

Furstendömet Lorenzburg står för lek, fantasi, generositet och gemenskap! Kom och var stolt över att bo i den enda svenska stadsdel som också är en magisk sagonation!

4 – 10 september anordnas ett regnbågsprogram i Karlstad, detta för att befästa att all samtyckande kärlek är värd att fira. I Lorenzburg är det självklart att alla människor har rätt till trygghet och frihet och kärlek oavsett inre eller yttre färger, därför bjuder vi in till en mycket långsam pilgrimsvandring för inre färgrikedom. Designa gärna en färgglad personlig flagga att ta med eller ta på dig någonting färgglatt som uttrycker just din personlighet. Den som vill kan pyssla ihop en Lorenzburgflagga att vifta med.

Från Pilgrimsvandring i Lorenzburg oktober 2016

Den som vill delta är välkommen att dyka upp i Lorensbergsparken för en stilla promenad till grusplanen, och de stenar som kallas Jättens Insegel av somliga Lorenzburger, en bit bort. Det är ca 300 meter och beräknas ta 1,5 timmar, så fast det är en kort bit kan man bli lite trött. Det är helt okej att ta en paus om man behöver. Promenaden sker under ledning av koreografen och Pilgrimsfriherrinnan Ami Skånberg Dahlstedt som är utbildad i klassisk japansk dans, därefter bjuds fika och långsam cirkeldans under ledning av Hans Kvarnström  för att fira gemenskapen 🙂

Eventet sker i samarbete med Universitetskyrkan och Meditationsnätverket, och projektet uppbär stöd från Karlstads Kommun och Region Värmland.

Från Pilgrimsvandring i Lorenzburg oktober 2016

För Barnen:

Skriv ut diplomet i förväg och ta med så skriver vi under på plats. Högerklicka och välj “spara som”: Diplom ärta!

De barn som vill kan dubbas till Riddare av den Gyllene Ärtan! I sagan om Prinsessan på Ärten är det ju ärtan som visar sig vara den viktigaste och mäktigaste ingrediensen i berättelsen, trots att den är så liten. På samma sätt är barnen både viktigare och mäktigare än många kanske tror. Furst Frei tar med sig guldärtor och riddarsvärdet för att dubba de små riddare som vill vara med och förändra världen till en bättre plats! Vem vet vad som kan börja gro när Lorenzburgs magiska ärtor planteras? Tänk gärna på att de minsta barnen kanske tycker att även snälla Furstear är stora och lite läskiga. Det kommer fler möjligheter för dem som kanske behöver vänta ett år eller två 🙂

För vandrarna:

Den som vill kan testa att tillägna sin pilgrimsvandring till någonting särskilt. Ett förslag är att man kan måla en symbol på en sten och hålla den i handen under vandringen. Välj en symbol nedan eller hitta på en egen. Sedan kan stenen lämnas vid “Jättens Insegel”.

Älvornas Karta, för att hitta rätt väg i svåra tider
Uthållighet och tålamodet att växa i sin egen takt
Snabbhet och kraft att genomföra sina idéer
Pyramid, att organisera sig och få ordning i kaoset
Omtanke och tålamod med sig själv och andra
Ledarskap
Kreativitet
Omsorg om Moder Jord och naturen
Floden! Allting övergår i någonting annat, modet att acceptera förändring
Berget, styrka och stabilitet
Bergakungens ögonbryn, att se klart rakt till pudelns kärna!
Helande
Drömmarnas pilbåge, färdas till målet eller njut bara av färden!
Symbol-Stenar lämnade vid förra årets vandring.

Hjärtinnerligen Välkommen!

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.