Just nu i Pipelinen, Rollspelet om Lorenzburg: The Crown and the Pea

Just nu i Pipelinen, Rollspelet om Lorenzburg: The Crown and the Pea

God måndagsmorgon!

Idag presenterar vi arbetet med ett av Lorenzburgs nya projekt: Rollspelet the Crown and the Pea som utspelar sig i sagonationen Lorenzburg. Reglerna ska vara enkla och ambitionen är att de ska få plats på en enda dubbelsidig A4. Det viktigaste är att man kommer igång och att ingen ska behöva plugga regler i en vecka i förväg.

Furstendömet Lorenzburg är en pytteliten modern sagonation i mikroformat. Lorenzburgs primära symbol är den krönta ärtan eftersom nationen, precis som ärtan i sagan om Prinsessan på Ärten, har stor kapacitet att åstadkomma förändring trots att den är liten. Sagonationer och människor har det gemensamt att de är oändligt mycket större på insidan än de är på utsidan. Mikronationen Lorenzburgs vardagliga environger består av drygt en kvadratkilometer skog, radhus och villor, men det inre och osynliga Lorenzburg är vidsträckt och outforskat. I rollspelet rör sig spelarna mellan två världar där garderober kan bli portaler till förtrollade platser och där gillestugan i radhuset bredvid kan husera en terrorcell bestående av svartalfer. Saga och verklighet blandas samman i gränslandet mellan vardagen och äventyret. Den som är modig och som ser djupt och sant kan röra sig emellan världarna, men man måste akta sig så att inte balansen rubbas både i sitt eget inre och i det yttre.

Den som är sjuksköterska, förskolebarn eller politiker till vardags kan mycket väl vara en jätte-trollkarl, ädel riddarinna eller tjyvaktig fe i sagans värld. I rollspelet The Crown and the Pea förenas rollpersonens inre motsatser, eller spelas ut mot varandra, i kampen för guld, ära och överlevnad!

Man kan ladda ner rollspelet från hemsidan när det är klart!

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.