Tävling på Internationella Heraldikdagen!

Idag 10:e juni är det en av nördarnas högtidsdagar: Internationella Heraldikdagen (läran om vapensköldar)!

För den som är nyfiken på det konceptuella konstverket Lorenzburg som jag postat om tidigare kommer här en liten tävling som jag hoppas ni ska tycka är kul  Man måste inte bo i Lorensberg för att delta.

Det är inte bara adliga familjer som får ha en vapensköld, tvärtom, enligt de tidigaste svenska lagarna står det var och en fritt att ta fram en vapensköld för sig och sin familj, så länge som den inte är för lik någon annans.

Om du vill vara med: Kontakta oss: Kommentaren kan vara poetisk eller rolig eller stram eller högtravande eller på byråkratiska. Berätta kort om din familj, små snuttar av familjens historia, och varför ni ska ha en vapensköld. Tävlingen är öppen till midnatt på söndag 11 juni och juryn sammanträder på onsdag nästa vecka. Vinnarna meddelas på kvällen samma dag. De tre kommentarer som är mest utarbetade vinner en vapensköld, designad av Fursteen själv, att stolt bära i alla sammanhang 😉

Här är några vapensköldar som andra Lorenzburger har förärats:

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.