Meditation i Lorenzburgs magiska Lingonskog!

“Världen är full av magiska ting som väntar tålmodigt på att dina sinnen ska bli känsligare.” – William Butler Yeats

Lördagen 20 maj anordnade Lorenzburg en kortare meditations-safari i furstendömets Lingonskog tillsammans med Universitetskyrkan och Karlstads Meditationsnätverk. Hans Kvarnström och Cecilia Hardestam från Svenska Kyrkan, kända inom Lorenzburgs gränser som Hens Ihålighet HönsHans den Narrvise samt Graaljungfrun, bjöd på sig själva  med färgglad sagoutstyrsel och en finstämd introduktion till en enkel meditationsteknik. Därefter  satt vi tillsammans i 20 minuters tystnad på tre olika platser  i skogen: På en stilla solig höjd, bland stenar och bilmuller i skogens utkant och slutligen i skuggorna under de höga granarna. Furst Frei deltog i alla moment men stod bara bakom, aldrig framför, kameran under dagen.

Vi gick i delad tystnad från meditation till meditation. Steg för steg, andetag efter andetag. Solen lyste behagligt över delar av skogen och sagan och stillheten kändes nära. Vi är inte helt säkra men vi tror att en enhörning kan ha kikat fram bakom ett träd vid ett tillfälle! Här nedan är bilder på några av meditatörerna som deltog.

Och ingen utflykt är komplett utan fika! Vår egen Narrvise Hans Kvarnström hade bullat upp med veganska muffins och bullar och dagen till är innehöll somliga bakverk den ytterst magiska ingrediensen Lingon!

Lorenzburg lånar sin främsta nationalsymbol från sagan om Prinsessan på Ärten. Det är en saga som befolkas av Drottningar, Furstear och Fursteessor. Men sagans egentliga huvudkaraktär, den som sätter skeendena i rullning och som avgör utgången för kärlekskranka prinsar och halva kungariken, ja det är ärtan det! Den kanske verkar liten, torr och oansenlig men en välplacerad ärta kan skava ordentligt och tvinga fram förändring. för det som är mycket litet, som ärtor och pyttesmå sagonationer, kan ibland ha större makt än man kan tro.

Bär med dig dina drömmar till Lorenzburg, plantera dem som små gyllene ärtor och se vad som kommer upp ur jorden. Jag tror nog du kommer bli både överraskad och förtjust! 

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.