Mythoglyficon – Lorenzburgs urgamla alfabet

Mythoglyficon – Lorenzburgs urgamla alfabet

Stora delar av sagonationen Lorenzburgs historia är dolda i dimmor och många kulturella fenomen kommer till oss utan att vi känner till deras ursprung. Ett av de många mystiska arven från forntiden är “Mythoglyficon” – Lorenzburgs urgamla alfabet.

Vi känner inte till hur Mythoglyficon uppstod men de dekorativa glyferna äger en omvittnad inneboende mytisk kraft. Inköpslistor som skrivs med tecknen muterar och innehåller plötsligt en listning av oväntade ingredienser, poesi som tecknas med glyferna äger snart en klang och rytm som vibrerar av någonting obestämt men tydligt överjordiskt. Testa själv att  använda Mythoglyficon för att skriva önskelistan till Jultomten, eller ett smäktande brev till din käresta. Orden kanske vrider och vänder sig på pappret så att vardagen formar sig efter spiralerna och böjarna, och plötsligt blir din måndagsmorgon början på en helt ny saga!

Ladda ner en pdf med Mythoglyficon

 

fabeldjur-med-krona

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.