Kom som du är, bli vad du vill!

Character sheet specimenCharacter page sidan 2

Berättelsen om Furstendömet Lorenzburg är, först och främst, berättelsen om en plats och de människor som bor där. Furstear, kronor, vapensköldar och ministerier får komma senare. Som projektledare är jag både intresserad av att möta deltagarna sådana som de är idag, men också att se dem på djupet för dem de längtar efter att få vara. Lorenzburg handlar om att komma med det man har av gåvor och talanger och drömmar, och att få fler verktyg till gemenskap, uttryck och glädje.

Som gammal rollspelsnörd vill jag hitta ett kul och inbjudande sätt för deltagarna att konkretisera sin medverkan: göra den begriplig och överskådlig. Ergo, Jag tar fram en idé som jag ärvt från rollspelshobbyn: Karaktärsbladet!

I rollspelens värld samlas deltagarna som både skådespelare och publik i en dramatiserad berättelse. Ofta skapar spelarna en persona eller roll som kan vara deras ombud i sagan. Dessa rollpersoner konkretiseras i form av ett formulär med siffror, procentsatser och korta berättelsesnuttar. Formuläret låter spelaren följa sin rollpersons, och berättelsens, utveckling på ett överskådligt sätt.

Som projektledare för Furstendömet Lorenzburg tar jag nu fram “Rollformulär” som deltagarna kan fylla i för att konkretisera vilka de är idag och vilka de tar plats som i projektet. Det är naturligtvis mest på lek och för deltagarnas egen skull.

Mottot är: Kom som du är, Bli vad du vill! Det låter väl inte så pjåkigt?

F rosa

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.