Sacrivexillum – vad flaggar DU för?

Sacrivexillum (av latin sacrum – helig och vexillum – flagga) är Fursteen av Lorenzburgs personliga sagobanér. Flaggan är ett tretungat vitt banér, dekorerat med symboler för de saker som Fursteen vill stå för. Fursteen flaggar för frihet och en gemenskap som inte stänger ute på basis av tro, politisk övertygelse, kön, etnicitet eller sexualitet. Sacrivexillum, som är inspirerad av Jeanne D’Arcs personliga fana, är den ena av två viktiga flaggor i Lorenzburg. Den andra är den urgamla “Oriflamme“, Lorenzburgs egen nationalflagg;

Oriflamme Lorenzburg1

Vad flaggar Du för? 

Att skapa en egen flagga innebär att du träder fram med vad du står för. Vad flaggar du för? Varför inte samla familjen och skapa en egen flagga med färg, form och symboler som ni gillar och står för? Det kan bli en härlig stund av pyssel och gemenskap samtidigt som ni för möjligheten att diskutera frågor som är viktiga i familjen.

Lycka till 🙂

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.