1 oktober 2022: Lorenzburgs årliga pilgrimsvandring!

 “Med hopp i steget” – en mikro-pilgrimsvandring för framtidstro

datum: 1 oktober 2022
plats: start i Lorensbergsparken
kl: 14:00 – 16:00
frågor: frej.von.fraahsen@gmail.com

Konst- och kulturprojektet Lorenzburg bjuder in till den sjunde årliga performance/pilgrimsvandringen i mikroformat! Vid samlingen på lekplatsen i Lorensbergsparken instruerar koreografen och den konstnärliga forskaren Ami Skånberg Dahlstedt vandrarna i den urgamla japanska gångstilen “suriashi” – en gångstil som används inom traditionell japansk dans och teater. Sedan går vi tillsammans mycket långsamt en sträcka på ungefär 300 meter. Efter vandringen samlas vi för en stunds samtal och reflektion för den som vill. Alla Lorenzburgs event är gratis och ingen föranmälan krävs.

Sagonationen Lorenzburg är ett konst- och kulturprojekt som kretsar kring i stadsdelarna Kroppkärr och Lorensberg. Projektet handlar om vikten av lek, fantasi, generositet och gemenskap.  Den som vill kan pyssla ihop en Lorenzburgflagga att flagga med under vandringen, eller göra en flagga med eget motiv. Barn är också välkomna!

Promenaden sker under ledning av koreografen Ami Skånberg Dahlstedt som är utbildad i klassisk japansk dans. Hon har nyligen doktorerat på temat “Suriashi” – den långsamma gångstil som är grunden till japansk dans och teater.

Furst Frei är konstnär och författare samt grundare av “mikronationen” Lorenzburg – jordens bästa och finaste plats!

För vandrarna:

Den som vill kan testa att tillägna sin pilgrimsvandring till någonting särskilt. Ett förslag är att  måla en symbol på en sten och hålla den i handen under vandringen. Sedan kan man lämna stenen vid slutstationen om man vill. Här är några stenar som lämnades under en tidigare pilgrimsvandring:

Symbol-Stenar lämnade vid en tidigare pilgrimsvandring.

 

 

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.