Camp it up! – en sagolikt queer pilgrimsvandring.

Fotot ovan med tillåtelse från fotograf: HP Skoglund

Vi går i “suriashi” på Mickelsmäss för att fira Camp; vår kärlek till det fabricerade och esoteriska. Vi rör oss konstlat och långsamt:
– för allt som anses konstigt och 

– mot allt som går för fort. 
Våra kroppar bygger en stege mellan marken och universum, i kläder som manifesterar det överdrivna och egna.

– Pilgrimsbaronessan Ami Skånberg Dahlstedt

Plats: Vi samlas utanför Masthuggskyrkan i Göteborg
Dag: 4 oktober 2020
Tid: Om du vill besöka mässan börjar den kl 11:00 annars samlas vi  kl 12:15
Frågor: frej.von.fraahsen (snabel-a) gmail.com

Filmklippet är från en tidigare pilgrimsvandring i Lorenzburg

Varje höst genomförs Lorenzburgs traditionella performance-pilgrimsvandring mellan Lorensbergsparken och grusplanen 300 meter bort. Vandringen utförs i den japanska stiliserade gångstilen suriashi – en mycket långsam gång, och brukar ta ungefär 90 minuter. På grund av Covid-19, och allmänna råd kring resor inom landet, sker årets vandring i Göteborg där Furst Frei är baserad för närvarande. Kom gärna och vandra mycket långsamt med oss under ledning av pilgrimsbaronessan och koreografen Ami Skånberg Dahlstedt!

Årets pilgrimsvandring sker i samband med den gamla skördehögtiden mikkelsmäss och högtidens ymnighet tolkas i temat “Camp it up – en sagolikt queer pilgrimsvandring”. Camp är ett engelskt uttryck som syftar på en kulturell stilskola med inslag av kitsch. Det är en lekfull estetik med mycket glimt i ögat där ett överflöd av färg, glitter och “dålig” smak blir motvikter mot allt pretentiöst och självhögtidligt. Med tiden har Camp också kommit att förknippas med queer-rörelsens sätt att syna våra vardagliga antaganden, ofta genom att använda normer som en palett för att blanda till egna och unika uttryck.

Alla, oavsett ålder, form, färg och funktion är välkomna att delta. Du väljer själv om du bara vill gå i tystnad eller om du också vill lägga till något litet som signalerar “camp” för dig – det kan vara en glittrande halsduk, lösögonfransar, orimligt höga platådojjor eller någonting du ärvt från en kär släkting.

Länk till eventet på Facebook

Ami Skånberg Dahlstedt är utbildad i klassisk japans dans och pilgrimsvandringen använder sig av den japanska scenkonstens stiliserade gångstil “Suriashi”.

Hjärtinnerligen välkommen hälsar Ami Skångberg Dahlstedt och Furste Freï!

Pilgrimsfriherrinnan Ami Skånberg Dahlsteds vapensköld uppvisar en traditionell japansk solfjäder och en pilgrimsmussla.

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.