Värmländska skulptörer sökes till samarbetsprojekt

Värmländska skulptörer sökes till samarbetsprojekt

Det storskaliga konst- och kulturprojektet Lorenzburg I stadsdelarna Kroppkärr och Lorensberg i Karlstad söker skulptörer för konstnärligt samarbete.

Furstendömet Lorenzburg vill bidra till att skapa arbetstillfällen för Värmlandsbaserade konstnärer i rådande läge med minskade uppdrag på grund av Corona pandemin. Just nu söker vi samarbetspartners för ett projekt som fokuserar på närmiljö och “staycations” (ungefär HEMester) som ett sätt att locka människor att “stanna kvar” i tider av pandemi och belastad miljö.

Projektet vill producera ett eller flera beständiga skulpturer till stadsdelarna Kroppkärr och Lorensberg i Karlstad. Skulpturerna ska ha teman som påminner om saga, berättande och fantasi, och vi ser gärna att de boende i området bjuds in att delta i formgivningen på något sätt.

Om du är skulptör och går igång på ord som “inspiratorium”, “Pratrium” (prata + atrium), “heraldiska bestar” och magi så kontakta riksmarskalk Carl Svantesson på riksmarskalk@lorenzburg.org så kan vi komma överens om en tid för initialt videomöte. Det är bra om du är van att formulera dig kring ditt eget konstnärsskap och om du kan delta i arbetet med ansökan om projektmedel.

Hjärtligt välkommen att höra av dig!

 

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.