H.S.H. Furst Frei beklagar utgången av “Brexit”

Midsommaraftonens morgon präglas av nyheten att utgången av folkomröstningen i Storbritannien innebär att man valt att lämna EU.

“Vi måste naturligtvis respektera Britternas vilja, men jag beklagar ändå att Europa nu blir mindre tryggt och solidariskt” säger Furst Frei som själv är utbildad i London. “Mikronationalism handlar visserligen till stor del om experiment i självbestämmande och självtillräcklighet, det är en lek med mikro-lokal identitet, men om nationer (både stora och små) slutar att samarbeta då är vi illa ute.”

Lorenzburg ser sig som en del av Europa: Nationen tror på samarbete och solidaritet även om det är uppenbart att Europeiska Unionen har problem som måste lösas.

“Alla relationer kräver naturligtvis arbete för att fungera, och det gäller både kärleksrelationer och diplomatiska relationer mellan länder” menar Fursteen. “Det är synd att Storbritannien nu väljer skilsmässa framför att stanna kvar och kämpa för gemenskap och solidaritet. Tiden får utvisa vilka ekonomiska, sociala och kulturella skador som följer i svallvågorna efter Brexit.”

F rosa