Atlantium en mikronation i Australien!

Mikronation (efter engelska micronation) eller skenstat (efter tyska Scheinstaat) är fiktiva länder i form av anläggningar och/eller projekt, vars suveränitet eller autonomihävdas, upprättas eller utropas av olika skäl. Det kan vara i konstnärligt syfte, i underhållningssyfte, för att locka turister, som affärsverksamhet eller som politisk aktion / civil olydnad, eller en kombination av dessa skäl.

Dessa “låtsasländer” grundas av enskilda personer eller grupper av enskilda, utan stöd av den folkrättsliga status som till exempel etniska minoriteter har. De skiljer sig också från när människorna i en särskild region verkar för att denna skall bli självständig eller självstyrande.

Här nedan en kort film om mikronationen Atlantium i Australien:

Furstendömet Lorenzburg är en mikronation som delar geografisk utbredning med stadsdelen Lorensberg i Karlstad. Mikronationen är en liten plätt sagoland som kastat ankar på en plats mitt i verkligheten. Vi hissar flaggan för lek, fantasi, magi och anti-jante!

Delta i magin du också 🙂

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.