Uppdatering på Furste Freïs 40års dag

Idag fyller jag fyrtio år och då vill jag tacka alla nya och gamla medborgare som visar intresse för Lorenzburg. Min vision är att mikronationen skall vara ett levande och dynamiskt interaktivt konstverk som samtidigt inbjuder till möten och lärande och möjligheten att återupptäcka magin i sina vardagsomgivningar.

Jag vill också tacka de föreläsare och gästkonstnärer som besökt Lorenzburg och delat med sig av sin kunskap och sitt engagemang. Det har varit en intressant höst med många spännande perspektiv på hur man kan glänta på dörren till fantasins rike, och kanske låta lite sago-glitter slinka in och skänka skimmer till dagens aktiviteter. Som Furste har jag verkligen uppskattat att få träffa både föreläsarna och de som deltagit i evenemangen!

Dessvärre har en familjemedlem drabbats av en blodcancersjukdom sedan en tid tillbaka. Hösten har inneburit månatliga behandlingar och nu, som kronan på verket, några veckors sjukhusvistelse för att ge sjukdomen på nöten ordentligt. Allt tyder på att behandlingarna kommer vara framgångsrika men situationen har inneburit att några av programpunkterna har ställts in, ibland med kort varsel. Jag bleklagar detta och hoppas kunna bjuda in de spännande föreläsarna igen i framtiden.

Inför våren kastar vi om skutan lite! Istället för några av föreläsningarna erbjuder jag mig att komma hem till boende i stadsdelen Lorensberg för en privat presentation av idéerna bakom kulturprojektet Lorenzburg. Jag inser att det kan vara svårt för många att hitta tiden att delta i föreläsningar och workshops, därför hoppas jag att det ska finnas intresse för Furstligt hembesök! Bjud gärna in några grannar och koka lite kaffe, så kommer jag hem och svarar på eventuella frågor, samt bollar idéer hur du kan delta i projektet på ett sätt som passar dig. Kontakta oss för intresseanmälan.

Slutligen ett stort tack till Region Värmland, Karlstads Kommun, Studiefrämjandet och Universitetskyrkan för tillskott till statskassan och för goda samarbeten!

Hjärtligt tack för uppmuntran och intresse, det är en stor ära att få tjänstgöra som Furste i Lorenzburg!

full-signatur

P.S. Idag är det Santa Barbaras helgondag. Santa Barbara är skyddshelgon för allt som smäller högt och låter mycket, så åk ut till en avskild plats (långt från hundar och lättskrämda) och smäll av några fyrverkerier vettja!

3 thoughts on “Uppdatering på Furste Freïs 40års dag

    1. Tack Kära Friherrinnan!! Furste Andreas hälsar att värdena går långsamt uppåt, med lite tur får han komma hem i slutet av nästa vecka. Vi kramar och tackar för både grattis och kry!

  1. Trakoriens ambassadör pashishu Brior Mörtsnarg da Nontonia, ber att å rikets och sin persons vägnar få framföra lika ystra som högtidliga gratulationer till Lorenzburgs förste och freïdigaste medborgare! En fullskalig och smakfull staty i marsipan föreställande den jubilerande Fursten hade färdigställts vid konditorernas gilleshus Skråpukan, men sedan hamntullarna vid Lagonden ätit dess huvud, enligt dessa tjänstemän en ämbetsberättigad muta, är gåvan inte längre i presentabelt skick. Tullarna låter via sin lagvrängare hälsa att det i alla händelser är tanken som räknas.

    Må alltså majestätet under många timande år vara sitt folk till samma sötnad och glädje som hans avbild skänkt Tricilves tullare!

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.