Anna Svensdotter utnämns till Friherrinna i Lorenzburg

Flöjtisten Anna Svensdotter utnämns till Friherrinna i Lorenzburg på grund av stöd och engagemang i ett tidigt skede i nationens grundande. Svensdotter är sedan tidigare första Furstlig Hovflöjtist..

Vapenskölden: en blå sköld med en från dexter sida inkommande arm issuant från ett moln. Allt i silver. Handen hållande en störtad flöjt i guld och ovanför munstycket en stjärna, också av guld.

11721973_1152807438066002_129568337_n

Anna Svensdotter är född i Karlskoga och bosatt i Göteborg sedan 80-talet. Hon har funnits på den svenska scenen för samtida musik sedan 90-talet, och har under dessa år varit flitig med solo- och kammarkonserter. Med fokus på nya speltekniker, experimentell musik och improvisation har hon gett ca 100 förstagångs- och uruppföranden i Sverige. Ständigt nyfiken på nya ljud, ny musik, och samarbeten med tonsättare, spelade hon in den kritikerrosade cd:n Alpha Waves som gavs ut våren 2013, med nio verk för flöjt och elektronik, de flesta skrivna direkt för Anna.

Under de senaste åren har hon även fått flera fina stipendier och utmärkelser: Göteborgs kulturstipendium 2013, Västra Götalands-regionens stora kulturarbetsstipendium 2014, och samma år Adlerbertska Kulturstipendiet, utdelat av sällskapet Gnistan. Mer information of Anna Svensdotter och hennes konstnärliga arbete finner ni här:  www.annasvensdotter.com

Friherrinnan Svensdotter upptas i Sköldegillet – Lorenzburgs Riddarhus. Tre leve för Friherrinnan, Vivat!

rött sigill litet

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.