INBJUDAN TILL PRESSMÖTE 5 juni kl 10:55

Riksmarskalksämbetet
Riksmarskalksämbetet

Stadsdelen Lorensberg i Karlstad utropas till det självständiga Furstendömet Lorenzburg! Fredagen den 5 juni klockan 11:00 proklamerar H.S.H. Furste Freï, uppvuxen i Lorensberg, att stadsdelen från och med nu ska vara en självständig mikronation kallad Furstendömet Lorenzburg. Den nya nationen ska vara en fristad för uddafåglar, visionärer och helt ”vanliga” medelsvenssons. Den nya nationen tar avstamp i ett större konstprojekt som involverar både boende i stadsdelen och internationella deltagare. Furste och Projektledare är Freï Tiljander som är utbildad till koreograf vid anrika skolan LABAN i London.. ”Jag bestämde mig för att byta karriär mitt i livet”, säger Fursteen som är koreograf och skribent till vardags. ”Valet att skola om sig till Furste över en mindre nation föll sig naturligt eftersom jag alltid tyckt om att arbeta med människor”. Lorenzburg är en liten nation som står upp för demokrati och mänskliga rättigheter. Kultur, bildning och innovation är prioriterade värden, något som syns inte minst i det flertal universitet som redan instiftats. Bland annat har Akademin för Dröm, Vision och Fantasi särskilt uppdrag att tillvarata det lilla furstendömets kreativa potential. ”Jag tror att alla människor har ett inneboende majestät och djup som bara väntar på att upptäckas”, förklarar Furste Freï. ”Om vi ska klara oss så måste en liten nation som vår uppmuntra all den kreativitet och innovationskraft som finns inom medborgarna.” Konstprojektet, som har fått ett arbetstipendium från Karlstads Kommun, sätter igång under hösten 2015. Nu söker H.S.H. Furst Frei deltagare, boende i Lorensberg, som vill medverka i grundandet av en modern sagonation i hjärtat av Karlstad. I projektet möter deltagarna bland annat statsvetare, kostymdesigners, trädgårdsmästare historiker och kompositörer för att gemensamt skapa flagga, nationaldräkt och nationalsång men också för att undersöka möjligheten till odling i stadsmiljön och potential för turism. PRESSTRÄFF: 5 juni, klockan 10:55. Plats: Häljebolsgatan, 654 69 Klädsel: Vårdad, gärna slips och kavaj eller motsvarande för damer. Protokoll: H.S.H. Furst Frei tilltalas “Ers Serena Höghet” vid första tilltalet och därefter genomgående endast “Fursteen”. 

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.