Idag firar vi den mänskliga andan!

Hör alla och envar,

Denna tionde dag i december är det tradition, i vårt älskade grannland Sverige, att dela ut Nobelpriset till framstående välgörare för mänskligheten. Furstendömet Lorenzburg känner med stor passion att det är viktigt att bana väg för bildning och upplysning. Vi tror att det enda som kan skingra forntidens vidskepelse är just förnuftet och en välvillighet människor emellan.

I Nobelstiftelsens prisceremoni, och i den efterföljande banketten, kommer några av mänsklighetens skarpaste hjärnor samman för att fira den mänskliga andan och det faktum att vi rest oss långt över den aminosyrade ursoppa som var vårt ursprung en gång i tiden. Tillsammans har vi kommit långt och tillsammans ska vi gå ännu längre!

Jag vill uppmana alla att ägna dagen åt att kontemplera vikten av att bilda sig själv. Denna dag höjer jag glaset i en skål för Alfred Nobel och den nyfikenhet som är så utmärkande för mänskligheten. Må vi lära oss att blomstra på ett sätt som är till gagn för medsystrar och medbröder, för alla våra medvarelser och för planeten Jorden. Må det bli så!

H.F.H. Furst Frei av Lorenzburg

 

 

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.