H.F.H. Furst Frei representerar Lorenzburg med invigning av Rosa Villan i Kungsbacka

Söndagen 13 juni arrangerades Urban Garden Day i Kungsbacka i Hallands län. Under dagen visade Kungsbackaborna upp sin konst och sina trädgårdar för allmänheten. Bakom arrangemanget stod föreningen Kulturella Byrån. Hans Furstliga Höghet Furst Frei var inbjuden för att inviga den så kallade Rosa Villan – ett framtida center och mötesplats för konst och kultur. Konstnären Ninja Lennartsdotter Agborn är initiativtagare till det nya konst- och kulturcentret.

Klockan 13:00 anlände ett entourage av barocksniglar som drog en galavagn i miniformat, en brandgul mördarsnigel med marskalkstav, Gröne Mannen med processionstrumma, en mycket lång och högtidlig adjutant samt, förstås, prins Frei själv.

Efter processionen höll prins Frei ett tal och klippte det rosa bandet för att signalera att Rosa Villan är öppnad. Därefter följde stämsång samt lite senare avslappnande trumspel för besökare som ville ligga en stund på gräsmattan och få lite jordkontakt – säkert välbehövligt efter de många upplevelserna som Kungsbacka bjöd på under dagen!

Medverkande under dagen

Invigningstalare – H.F.H. Furste Frei
Ställföreträdande adjutant  – Tage Vowles
Barocksniglar – O.K.K. Linda EW samt O.K.K Emma W. Bäcklund
Brandgul mördarsnigel – Anki W Ebonsdotter
Gröne mannen – Johan Granbom

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.