Delta med en novell i 2021 års novellsamling – Våren Återvänder!

Våren kommer alltid åter!

Nu har vi passerat deadline för årets novell-utlysning. Du kan hitta bidragen här: Våren återvänder 2021 års noveller!

Förra årets novellsamling, Lorenzburgs Octamerone (gå till länken för att läsa mer om förra årets projekt), efterlyste berättelser där situationen med Covid-19 utgjorde fonden. Hela samlingen var en homage till Giovanni Boccaccios berättelsecykel Dekamerone som antagligen skrevs runt 1353, alltså precis efter att pesten härjat som värst i Europa.

Nu återvänder vi till slottet Pärlehorn och världens minsta storfurstendöme och du kan delta med en egen berättelse till årets novellsamling!

Här är instruktioner för hur du kan delta:

Novellinstruktioner (Högerklicka och spara instruktionerna på datorn, det är en stor fil så det kan ta lite tid att ladda ner)

Deadline för texterna är 16 april och den färdiga versionen beräknas vara klar under hösten.

Lycka till!

Titeln på 2021 års samling är detsamma som Prinsen av Lorenzburgs motto: Våren Återvänder. Temat är hopp och nystart och precis som förra året är berättelserna skrivna med den magiska sagonationen Lorenzburg som bakgrund. Du som skriver kan vara etablerad eller helt färsk som författare, vi ser gärna en bredd av erfarenheter. Du kan välja om du vill skriva ensam eller så deltar hela familjen eller ett kompisgäng i fabuleringarna. Resultatet sammanställs i en novellsamling som kommer kunna laddas ner gratis från hemsidan. Detta är ett kollektivt berättarprojekt där alla, både skribenter och redaktörer, deltar pour faire plaisir – för glädjens skull. Därför utgår ingen ersättning i form av pengar. Dock vågar vi lova en riktigt fin novellsamling med möjlighet till några tryckta exemplar till självkostnadspris.

Le Printemps Retournera – Våren kommer tillbaka

3 thoughts on “Delta med en novell i 2021 års novellsamling – Våren Återvänder!

Your thoughts are welcome:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.