Furst Leonard av Hutt-River avlider i en ålder av 93 år.

Lorenzburgs Hov frambär kondoleanser i samband med borgången av Furstendömet Hutt Rivers grundare Furst Leonard. Fursten somnade in i stillhet efter en längre tids sjukdom.

Hutt River är en Australiensisk mikronation som grundades 1970 när Leonard Casley utropade sin bondgård och sina marker som självständig provins efter en dispyt om bönders villkor gällande veteproduktion. Sedan dess har Furstendömet Hutt River blivit något av en turistattraktion med 40 000 besökare varje år. Mikronationen har en egen valuta, egna frimärken och utfärdar dessutom egna pass.

Furstendömet har överlevt flera större kriser, den senaste var 2016 då den Australiensiska skattemyndigheten menade att den självutnämnda provinsen hade skatteskulder på 2.64 miljoner Australiensiska dollar.

Furst Leonard regerade i 47 år innan han nyligen överlämnade styret till sin son Furst Graeme. Furst Leonard överlevs av sju barn och ett stort antal barnbarn och barnbarns-barn. Fursten sörjs av en hel värld av mikronationer.

Länk till Hutt Rivers hemsida (engelska)

Your thoughts are welcome:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.