Samtal med H.K.H. Ärkehertig Christoph II av Mimas

H.S.H. Prins Freï hade det stora nöjet att samtala med H.K.H. Ärkehertig Christoph II. Samtalet behandlade ämnen som mikronationalism, världspolitik, medborgarengagemang och de utmaningar det kan innebära att vara en modern monark. Lyssna på hela samtalet:

Om Ärkehertigdömet Mimas:

1flagofmimasnyaste
Mimas flagga

På valborgsmässoafton 2015 återupplivades ärkehertigdömet Mimas efter att ha legat i dvala i tre år av Antoine Christoph, som med detta blev HKH ärkehertig Christoph II av Mimas. Nationen gör territoriella anspråk på mindre delar av Bjärehalvön i södra Sverige, samt på Saturnus måne Mimas. Under det år som gått har nationen verkat för allas lika värde och de mänskliga rättigheterna. Genom detta arbete har ärkehertigdömet Mimas utvecklats från en relativt stängd nation till att bli en plats för öppensinnade jämlikar.

Ärkehertig Christoph II är bosatt i Malmö men uppvuxen på den natursköna Bjärehalvön i nordvästra Skåne. Vid sidan av sitt uppdrag som monark studerar han historia och religion på högskolenivå. Ärkehertigens fulla men sällan använda titel: Hans kungliga höghet, Christoph den andre, ärkehertig av Mimas, Hertig av Galileo, högste beskyddare av det mimasiatiska folket, beskyddare av stjärnorna, stormästare av Saturnusorden och Sankta Thora-orden.

Läs mer om Ärkehertigdömet Mimas här

Your thoughts are welcome:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.