#Världsmiljödagen 2016

Världsmiljödagen (World Environment Day) är en temadag som firas årligen över hela världen den 5 juni sedan den instiftades efter FN:s miljövårdskonferens i Stockholm 1972. Världsmiljödagen är en av FN:s temadagar. UNEP, akronym av United Nations Environment Programme, är ett organ som samordnar Förenta Nationernas miljöarbete och därför organiserar också de Världsmiljödagen.” (Wikipedia)

Öknen och ödemarken skola glädja sig, och hedmarken skall fröjdas och blomstra såsom en krokus:

Ja, idag är det Internationella Världsmiljödagen och vi påminns om att klimatförändringar, miljöförstöring och girighet pressar Jordens ekosystem allt hårdare. Människor flyr för att undkomma översvämningar och torka, och den svält och de krig som följer. Vi måste rannsaka oss själva. Vi måste lära oss att avstå från det onödiga. Vi måste förstå att i ett slutet system så som Jorden ändå är, är den enes överflöd den andres brist.

Idag är det den Internationella Världsmiljödagen. Vår blågröna planet har tappat lite av sin lyster, och kanske är det på grund av oss människor. Men inte ska vi  resignera och hänga läpp medan vi går över kanten till stupet! Låt oss istället spotta i nävarna och källsortera, producera ansvarsfullt och konsumera hållbart. Det viljan till förändring finns så finns det också hopp.

Jag fortsätter att hoppas på att öknen ska blomma, att Jorden ska återhämta sig och att människor ska kunna leva i fred.

Prins Freï

F rosa

Your thoughts are welcome:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.