27 september: Världsturism-dagen

Detta är en av de internationella FN-dagar som instiftats för att särskilt uppmärksamma särskilda fenomen eller intressen.

Världsturism-dagen har firats sedan 1980 då den instiftades av FNs Världsturism-organisation. Datumet valdes eftersom det var den dagen som organisationen (1970) fick sina statuter. Antagandet av dessa statuter anses vara en milstolpe för den globala turismen och syftet med dagen är att öka medvetenheten om turismens roll inom världssamfundet, samtidigt som man vill peka på hur den påverkar sociala, kulturella och ekonomiska värden globalt. Varje år har ett nytt land värd- och partnerskap för Organisationens firande av dagen och för att lyfta fram de frågor som dagen uppmärksammar.

Furstendömet Lorenzburg strävar efter att återskapa stadsdelen Lorensberg som en plats att leva och verka på samt en spännande plats att besöka. Arbetet med  Furstendömet Lorenzburg är ett projekt för att ta fram en kulturell identitet för stadsdelen Lorensberg tillsammans med invånarna. Det lokala perspektivet gällande produktion av mat (odling i stadsmiljön) samt varor och tjänster är lika viktigt som de boendes upplevelse och stolthet över sin närmiljö.

Att knyta konstnärer och innovatörer till projektet bidrar till uppnåendet av en vision där stadsdelen gradvis kan förvandlas, genom samarbete med de boende och med stöd från Karlstads Kommun och Region Värmland, till en spännande plats att besöka för de turister som gästar Karlstad och Värmland.

Så idag hissar vi flaggan över Lorenzburg och hoppas att den syns ända bort till kontinenten med sitt budskap: Kom och se, kom och upplev!

full signatur

Your thoughts are welcome:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.