Ami Skånberg Dahlstedt utnämns till Friherrinna i Lorenzburg

Amikamae

Koreografen och doktoranden Ami Skånberg Dahlstedt utnämns till Friherrinna i Lorenzburg. I Lorenzburg tillämpas kognatiskt adelsskap (titeln kan ärvas både på mödernet och på fädernet) varpå Friherrinnan Skånbergs söner Toste och Egil får föra vapnet och titeln vidare till sina efterkommande om de så önskar. Friherrinnan Skånberg har varit mycket behjälplig i ett tidigt skede i nationens grundande och belönas därför på detta sätt.

Vapenskölden: Blått och Gult (guld) fält delat av en vågskura. Blått fält med en pilgrimsmussla av silver. Gult fält med en utfälld japansk solfjäder i “naturliga färger”. Skölden kröns av en Friherrlig rangkrona.

Friherrinnan Skånberg upptas i Sköldegillet – Lorenzburgs Riddarhus. Tre leve för Friherrinnan Skånberg, Vivat!

rött sigill litet

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.