St. Johanna, Beskyddarens Orden

I Lorenzburg tror vi inte på våld. Låt mig repetera, VI TROR INTE PÅ VÅLD. Däremot inser vi att vissa värden måste beskyddas. Mänskliga rättigheter, allas rätt till bildning, till lycka, till frihet.. dessa värden är okränkbara. Vi ser också att utsatta människor far illa världen över, otroligt nog även i våra trakter trots att vi generellt har det så bra..

Lorenzburg har ingen svärdsorden eller militär orden som belöning för hunger efter ”ära”. Vi erkänner ingen ära i att döda eller lemlästa andra människor. Vi tror att det krävs större mod för att försvara och beskydda det som är litet och skört än det krävs för att erövra andras land, ägodelar och kroppar i strid.

Den som utför enastående insatser för att skydda Lorenzburg, andra människor eller andra viktiga värden förtjänar den orden som lånar sitt namn från Jeanne D’Arc: St. Johanna, Beskyddarens, Orden.

Orden finns i två klasser: Riddarklassen och Kommendörsklassen. Riddartecknet är en kompass i rött med en St. Johannas porträtt i en oval medaljong.

Storkorset för kommendörsklassen är en Ringkrage ( Dagbricka) från vilken hänger en dubbel kompassros i rött med St. Johannas avbildning i en oval medaljong. Själva Ringkragen är gjord av silver och belagd med röd emajl. Lorenzburgs gyllene krönta ärta omgiven av småkronor av guld är en referens till nationens flagga: Oreflammen.

Your thoughts are welcome:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.