May the Fourth be with you!

Idag är det internationella Star Wars-dagen! H.S.H. Prins Freï är en ökänd nörd och i egenskap av sådan älskar han fantasy, science-fiction och annan populärkultur i bok- film- och spelform.

Från wikipedia:

Star Wars-dagen, eller Luke Skywalker-dagen, firas den 4 maj varje år och är en inofficiell Star Wars-högtid som firas av fans över hela världen. Datumet är valt genom en ordvits med den kända Star Wars-frasen ”May the force be with you”, som blivit till frasen: ”May the Fourth (4th) be with you”, där ”May the Fourth” då refererar till den 4 maj. Frasen är antagligen ett resultat av en annons som lades ut av Margaret Thatchers parti 4 maj 1979 i tidningen London Evening News (då hon som första kvinna blev vald till premiärminister) som löd: ”May the Fourth be with you, Maggie. Congratulations.” Datumet fastslogs 2005 efter att tysk tv felöversatte George Lucas under en intervju när han yttrade de klassiska orden ”May the force be with you” med ”Am 4. Mai sind wir bei Ihnen” (ungefär = ”vi kommer att vara med er den 4 maj” ). Frasen hade dock alltså använts i flera år innan av fans.”

.

Your thoughts are welcome:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.