Furste Janek Zylinski av Polen utmanar UKIP-politiker på duell.

Furste Janek Zylinski av Polen har tröttnat på det främlingsfientliga partiet UKIP och deras diskriminering av polacker i England. Nu utmanar han UKIPs partiledare Nigel Farage till duell (texten nedan citerad från Metro 2015-04-13):

– Jag har fått nog av diskrimineringen av polacker i det här landet, säger han i en Youtubevideo.
Därefter tar han upp en stor sabel och drar den halvvägs ur skidan.
– Jag skulle vilja att vi möts i Hyde Park en morgon med våra svärd och lösa det här på ett sätt som en polsk aristokrat och en brittisk gentleman skulle göra på 1700-talet, säger prinsen. Om Farage inte vill slåss med svärd kan Zelinsky också ställa upp på en duell med ord i en tv-kanal inför valet, tillägger han efter den dramatiska gesten.

Som Monark i en mindre nation, en nation vars hjärta klappar för upplysningsfilosofi och medmänsklighet, vill jag personligen gratulera min Furstliga kollega och Käre Kusin för denna heroiska gest. Jag är naturligtvis medveten om att våld egentligen aldrig löser några problem men Furste Janek talar med ett patos som går igenom skärmen och in i märgen. Vi hoppas att de båda herrarna nöjer sig med att duellera med ord. Vi hoppas också att Furste Janek gör verbal slarvsylta av sin motståndare…

Litet monogram

Lämna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.